Jaga postitust:Share on Facebook
Facebook

Lihtsalt uudishimust

Kui oled väikestele lastele hoidjaks olnud või lastega aega veetnud, siis tead, mida kujutab endast tõeline ja siiras uudishimu. Rohkearvuliselt küsimusi ilma “rumala küsimuse filtrita”. Uste avamine sooviga teada saada, mis selle taga on. Esemete võtmine rohkemateks või vähemateks osadeks, soovides teada, kuidas asjad ehitatud on või millest nad koosnevad.

Paljud edukad inimesed kinnitavad, et uudishimul on olnud oluline roll teel edukuse saavutamisel.shutterstock_83677084

Steve Jobs oli mees, kes keeldus aksepteerimast olemasolevaid teadmisi ning soovis kõike ise järele proovida, hiljem tasus tema uudishimu end mitmel viisil. Näiteks läbis ta ülikoolis kalligraafiakursuse sellepärast, et see huvitas teda. See teadmine ajendas teda aga enam tähelepanu pöörama just Mac arvutitel  kasutatavatele fontidele.

Kui Amazoni looja Jeff Bezos oli alles laps, avastas ta ema teda võrevoodi kallal kruvikeerajaga tegutsemast. Albert Einstein on öelnud: “Ma pole andekas. Kuid ma olen kirglikult uudihimulik”.

Need mehed on uudishimu jõu suurepärased näited, kuid sama põhimõte kehtib kõigi puhul. Uudishimu aitab alustada vestlust võhivõõraga. Uudishimu aitab lahendada probleeme mõnel uudsel viisil või väljakutseid alistada. Uudishimu aitab hoida meele värskena uute ideede ning uute lahenduste jaoks ning uutele inimestele.

 

Seega- lase oma lapselik uudishimu valla ning vaata, kuhu see sind viia võib.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>