Jaga postitust:Share on Facebook
Facebook

Milline näeb välja tippsportlase normaalne päev? Kas selline asi nagu normaalne päev neil üldse eksisteerib? Kas on võimalik elada ka normaalset pereelu kui treenid raudmeheks? NeoLife sportlane Marko Albert teab neid vastuseid.

smaller jpeg Marko Albert DSC_6549Normaalne on triatloni maailmas väga haruldane sõna. Normaalne treeningpäev kestab minu jaoks 5-7 tundi pluss muu tegevus sinna juurde (kas jooksurajale või basseini sõitmine, venitamine jne.)

Minu elus on kahte sorti päevi. Päevad, mil olen kodus ja päevad, mil olen treeninglaagris. Alustame viimasest.

Kui ma olen kodust eemal, kulgeb kõik üsna lihtsalt. Ma ärkan, joon oma esimese tassi kohvi, söön, teen esimese treeningu, söön veidi, teen teise treeningu, söön jälle, magan, joon teise tassi kohvi, teen kolmanda treeningu, söön, tegelen oma paberimajandusega ning seejärel ongi aeg põhku pugeda.

Kui ma aga kodus olen, näeb päev teistsugune välja. Ma tavaliselt ärkan kui mu naine tööle läheb. Söön, joon kohvi, äratan lapsed üles, panen nad riidesse, söödan kõhud täis ning viin lasteaeda, ise aga lähen treeningusse. See tähendab, et juba lasteaias on mul trenniriided seljas, mis võib tunduda kummalisena kõikide ülikondade ja viisakate kontorirõivaste keskel, aga ka mina lähen ju tööle. Peale treeningut lähen tavaliselt tagasi koju, valmistan lõunasöögi, teen uinaku ning seejärel oma teise/kolmanda treeningu. Vahetevahel toon lasteaiast oma 5- aastase tütre ning lähme koos basseini, teeme ühise treeningu – tema lastebasseinis oma juhendajaga ning mina suures basseinis. Siis naaseme koju, sööme õhtust ning ongi aeg mu naisel trenni minna. Selle aja veedan ma oma lastega. Hetkel tahavad nad minuga vaid maadelda. Värvimine, lõikamine ja joonistamine on mu naise pärusmaa, mina maadlen. See on ühtlasi ka mõnusa üldfüüsilise treeningu eest, enne kui algavad magama sättimise protseduurid. Loen lastele unejuttu ning pärast seda saan tegeleda paberimajandusega, vastata e-mailidele, otsida lennupileteid jne. Palun väga, selline ongi “normaalne päev” minu elus.

Kirjuta meile oma päevast!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>